Autor
Dyskusja: Zmiany w projekcie
Józek
niezarejestrowany
Witam,ja również jestem zainteresowany adaptacją tego projektu.
1) w moim przypadku WZ określają kąt nachylenia dachu od 35 st.Czy można ten dach przeprojektować?
2)czy ścianka pomiędzy sypialnią 7 a łazienką i holem jest ścianą konstrukcyjną czy działową ?
3) czy w przypadku zmiany kąta nachylenia dachu można by było wykroić niewielki pokoik z węzłem sanitarnym na poddaszu?
4) też jestem zainteresowany poszerzeniem kuchni i salonu -myślę o dodaniu jednej pary krokwi
Czy zmiany należy zlecić Waszej pracowni czy może je wykonać architekt adaptujący projekt do warunków miejscowych i czy uzyskam na to Waszą zgodę?
Gratuluję udanego projektu małego domku.
Studio Atrium
Cieszymy się, że projekt się Państwu podoba.
1. Nie ma przeciwwskazań do zmiany kąta nachylenia dachu do 35 stopni. Wykonanie takiej zmiany w naszej pracowni kosztuje dodatkowo 200 PLN brutto.
2. Ściana o której Pan pisze jest ścianą konstrukcyjną, na której opiera się więźba dachowa.
3. Amber II został zaprojektowany jako dom parterowy z lekkim stropem. Ewentualne wygospodarowanie pomieszczeń użytkowych na poddaszu wiązałoby się z koniecznością zaprojektowania nośnego stropu.
4. Nie ma przeciwwskazań do poszerzenia kuchni i salonu.
Na zmiany określone w punktach 3 i 4 wydamy bezpłatnie pisemną zgodę, na podstawie której zmiany będzie mógł wprowadzić lokalny projektant, który będzie Panu adaptował projekt do warunków miejscowych.