Autor
Dyskusja: Smrek II: bez tematu
jeffrey
niezarejestrowanywybudowalismy smreka2 tylko bez garazu. rewelacja, piekny beskidzki domek
Art80
niezarejestrowanyWitam. Czy można by było posłac zdjęcia tego domu.
malutki
niezarejestrowanyCzy można wiedzieć jaki był realny koszt budowy w stosunku do tego podanego na stronie? Nie musi to być konkretna kwota. Wystarczy opis ( np. "sporo więcej" albo "mniej więcej tyle co jest tu podane" ) ;)
jurek
niezarejestrowanyWitaj jak wyniósł Cie koszt budowy - oczywiście bez szczegółów , czy coś zmieniłeś w projekcie. Interesuje nas ten domek dlatego pytamy
jeffrey
niezarejestrowanystan surowy zamknięty bez instalacji (poza kanalizacją w fundamentach) i oknami wyszedł okrągłe 200 tys. potem liczenie się komplikuje, wiele rzeczy kupionych ale np. schnie (deski podbitkowe).
Mirosław
niezarejestrowanyWitam. Czy istnieje możliwość wysłania zdjęcia tego domu
tew
niezarejestrowanyWitam. Czy jest możliwość podesłania zdjęć domu? Z góry dziękuję.
(mój email: rec80luse@gmail.com)
Patryk
niezarejestrowanyWitam
mógłbym prosić o wysłanie zdjęć domu?
(mój email: bonifacy15@gmail.com)
Bartek
niezarejestrowanyWitam.
Właśnie jestem w trakcie budowy tego projektu. Wprowadziłem do mojego projektu kilka zmian które wpłynęły na koszta i to bardzo :) Po pierwsze dom musiał stanąć na płycie fundamentowej z powodu podmokłego terenu. Zdecydowałem się także na lane stropy bo irytują mnie pęknięcia regipsów na sufitach. Dwa okna z tyłu domu zamieniłem na jedno duże okno przesuwne. Z perspektywy czasu zdecydowałbym się na podwyższenie ścian poddasza o jeden lub dwa pustaki. Jeśli ktoś zdecyduje się na ogrzewanie pompą ciepła radzę zrezygnować z komina (bo po co wydawać kasę:) ). Dom został przykryty blachodachówką z posypką ceramiczną. Na chwilę obecną dom jest w stanie surowym zamkniętym (jak na razie drzwi serwisowe), posiada instalację elektroniczną i wodociągową (Plus instalacja centralnego odkurzacza). Kotłownia wyposażona bez pompy ciepła ) na chwilę obecną wydałem około 250 - 300 tysięcy. Tylko nadmieniam że na materiałach nie oszczędzałem. Dom wyszedł cudnie. To był najlepszy projekt jaki widziałem
Grzegorz
niezarejestrowanyBardzo jestem wdzięczny za Pana komentarz, to naprawdę pomocne :) Jesteśmy na etapie murowania parteru i powoli dom zaczyna wydawać się trochę mały... także zainteresował mnie pomysł podwyższenia poddasza. Czy jest możliwość skontaktowania się z Panem ( Panem Bartkiem)???
(mój email: gsawis@gmail.com)