Autor
Dyskusja: Pełne poddasze
gienek
niezarejestrowany
Witam. Bardzo podoba mi się ten domek. Z tego co czytam w komentarzach innych zainteresowanych tym projektem istnieje możliwość pełnego poddasza, stropu betonowego, innego typu schodów, podniesienia ścianki kolankowej itp. W związku z tym mam pytanie, czy mógłbym otrzymać koszt takich zmian i przykładowy rzut zagospodarowania takiego poddasza??
Studio Atrium
Witam.
Zaprojektowanie pełnego poddasza wiąże się z koniecznością przeprojektowania stropu z lekkiego na nośny. Aby zwiększyć powierzchnię poddasza można zaprojektować ścianę kolankową ale niezbyt wysoką aby bryła nie straciła proporcji.
Rozkład poddasza będzie podobny jak w Kosie III z tą różnicą że skosy będą mniejsze i schody będ?? w innym miejscu.
Informacja o cenie przygotowania takiego projektu została wysłana na maila.
Agata
niezarejestrowanyWitam ja też proszę o wycenę pełnego poddasza
Studio Atrium
Witam.
Wycena została wysłana na maila.
aneta
niezarejestrowanyJa również proszę o przesłanie wyceny na maila.
Opcja z pełnym poddaszem to jest to czego szukam.
Studio Atrium
Henryk
niezarejestrowanyJestem zainteresowany tym projektem, ale z pełnym poddaszem i betonowym stropem. Czy mogę prosić o wysłanie na adres e-mail kosztów takich zmian i przykładowy rzut zagospodarowania takiego poddasza?
Studio Atrium
Wycenę wysłaliśmy na maila.
Małgorzata
niezarejestrowanyJestem zainteresowana tym projektem, w wersji z pełnym poddaszem i betonowym stropem. Zatem proszę o wysłąnie na e-mail kosztów takich zmian i rzutu zagospodarowania poddasza.
Studio Atrium
Małgorzata Ożóg
niezarejestrowanyProsze o przeslanie zagospodarowania poddasza . Pozdrawiam
Studio Atrium
Informacja została wysłana na Pani maila.
derez
niezarejestrowanyRównież proszę o wycenę z pełnym poddaszem i betonowym stropem
Studio Atrium
Witam,
w chwili obecnej mamy już w ofercie propozycje projektów Kos z użytkowym poddaszem. Poniżej załączam linki do tych projektów:
Projekty domów Kos Plus II i Kos Plus III są dostepne "od ręki". Natomiast projekt Kos Plus jest w fazie kocepcyjnej, co oznacza, że trzeba na niego poczekać.
Marta
niezarejestrowanyProszę o kosztorys pełnego poddasza
Studio Atrium
Pani Marto,
proszę o obejrzenie projektu domu Kos Plus III, w którym jest poddasze użytkowe. Przy projekcie są podane szacunkowe koszty budowy, więc może je Pani porównać z kosztami realizacji Kosa III. Proszę jednak mieć na uwadze, że są to dane orientacyjne, gdzie wartość kosztowa powstaje poprzez przemnożenie powierzchni budynku przez szacunkową cenę budowy jednego metra kwadratowego. Tego typu wyliczenia nie uwzględniają specyfiki projektu, na którą składają się chociażby rodzaj zastosowanej stolarki okiennej czy materiałów wykończeniowych.