Autor
Dyskusja: Powierzchnia użytkowa poddasza
Grzegorz
niezarejestrowany
W porównaniu do projektu domu Arizona, w tym projekcie jest szersza powierzchnia użytkowa na poddaszu z czego to wynika gdy dach ma mniejszy kąt? Można prosić o przesłanie jakiegoś przekroju bo na stronie nie załączono.
Ktoś budował ten dom z okolic Częstochowy lub Bielska-Białej?
Studio Atrium
Witam,
Na maila wysłałem rysunki do obydwu projektów. W Arizonie poddasze nie jest w całości zagospodarowane, a w Bursztynie III jest, a druga sprawa to w Arizonie praktycznie nie ma ścianki kolankowej, więźba leży na murłacie, a w projekcie Bursztyn III ścianka kolankowa ma ok. 70cm, stąd różnice w powierzchni na poddaszu na korzyść Bursztyna III.
Grzegorz
niezarejestrowanyCały czas myślę o Bursztynie III. Po wysłaniu zapytania o koszt realizacji do jednej z firm dostałem kwotę 470 tyś. w stanie deweloperski co mnie trochę przeraziło.
Czy mają Państwo kosztorys do tego projektu i czy istnieje możliwość przesłania go na mój e-mail.
Jeśli koszty faktycznie są tak duże to chyba muszę zweryfikować potrzeby i poszukać tańszego w realizacji projektu.
Studio Atrium
Witam,
Proszę spróbować wyceny w kilku firmach, akurat do tego projektu nie posiadamy kosztorysu, ale myślę, że minimum 2700/mkw powierzchni użytkowej trzeba przyjąć za taki stan deweloperski-chociaż często pod tym hasłem kryje się zupełnie coś innego niż u firmy konkurencyjnej. Można u nas zamówić kosztorys do tego domu.