Autor
Dyskusja: Pelikan XVIII z antresolą
arturinio
niezarejestrowany
Witam. Czy istnieje możliwość pozostawienia otwartej przestrzeni nad salonem i utworzenia antresoli nad pozostałymi pomieszczeniami?
Studio Atrium
Witam.
W Pelikanie XVIII zaprojektowano strop lekki zintegrowany z dachem. Do kleszczy jest podwieszony sufit z płyt gipsowo-kartonowych, pomiędzy kleszczami jest ocieplanie z wełny mineralnej a na kleszczach podłoga z desek lub płyt OSB, aby umożliwić poruszanie się po strychu. Istnieje możliwość rezygnacji z sufitu podwieszanego ale kleszcze stanowią element konstrukcyjny i muszą pozostać. Przykład takiego rowiązania znajdzie Pan w projekcie domu Ricardo X i projekcie Kos III, do których mamy wizualizację wnętrz.
arturinio
niezarejestrowanyDziękuję za odpowiedź, ale znalazłem projekt domu Pelikan XI. Najprawdopodobniej jednak zdecyduję się na projekt Pelikan XI. Też ma antresolę i jest duże zainteresowanie tym projektem. Pytania szczegółowe wysłałem na maila. Jedyne co mi troszkę przeszkadza to zerowa ścianka kolankowa w tym projekcie. Do jakiego poziomu można ją podnieść?