Autor
Dyskusja: Budujący z mazowieckiego/lubelskiego/podlaskiego
Katarzyna
niezarejestrowany
Witam, Jestem zainteresowana tym projektem czy ktoś z Państwa jest w trakcie budowy? Proszę o przesłanie kilku zdjęć. Paczoskak@gmail.com. Może jest ktoś z województwa mazowieckiego, lubelskiego lub podlaskiego chętnie bym zobaczyła ten dom "na żywo "? Nie wiem czy w rzeczywistości nie wyjdzie za mały dla mojej rodziny. Pozdrawiam
Piotr
niezarejestrowanyja dopiero w marcu ruszam z budową i tez liczyłem na wizje lokalną, ale brak kontaktu niestety
Grzegorz
niezarejestrowanyPanie Piotrze, też zamierzam ruszać na wiosnę z budową, zmieniał Pan wymiary kotłowni? zdecydowałem się na ocieplanie gazem + kominek z płaszczem wodnym, zastanawiam się czy ogólnie w projekcie nie jest za mała kotłownia i czy cokolwiek coś w niej zmieniać, czytając na innych forach, doczytałem się że średnio ludzie mają 8m2 (wiadomo zależy od specyfikacji pieca)
Piotr
niezarejestrowanyTo moja juz trzecia w sumie budowa, mając nadzieję że ostatnia :-) i jedyny wniosek przy Pańskich danych to że kotłownia bedzie idealna do gazowego zasilania.
Tym razem jednak my zmienilismy wszystko co mozliwe a głowne cechy to: brak kotłowni, brak kominów, pompa ciepła z funkcją chłodzenia latem i odwierty, rekuperacja, instalacja fotowoltaiczna do pełnego zaspokojenia potrzeb elektrycznych, ocieplenie x2, pomniejszenie okien, i wiele jeszcze innych drobnych