Autor
Dyskusja: Większe pomieszczenia
Sabina
niezarejestrowany
Witam, jestem zainteresowana tym domem tylko mam pytanie- czy jest możliwość zrobienia 3pokoi zamiast 4 na rzecz powiększenia nieco kuchni, niewielkiej garderoby przy sypialni oraz małego pomieszczenia na pralnię? Interesuje mnie również czy istnieje możliwość oddzielenia nieco kuchni od części salonowo-jadalnej. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Studio Atrium
Witam,
W tej części sypialnianej, można z czterech pokoi zrobić trzy, gospodarując przy okazji miejsce na garderobę i pralnie, natomiast na wielkość kuchni nie będzie to miało wpływu. Można ewentualnie pomyśleć o przeniesieniu kotłowni w inne miejsce, np. koło łazienki, w miejsce pokoju 7, trochę ją poszerzyć, żeby pełniła dwie funkcje:kotłowni i pralni, a resztę pokoju 7 przeznaczyć na garderobę pokoju 8. Wtedy można powiększyć kuchnię o wielkość kotłowni. Można też poszerzyć budynek np. o 0,5m i też kuchnia się powiększy, łącznie z salonem i jadalnią.
Sabina
niezarejestrowanyDziękuję za odpowiedź. Czy zmian dokonują Państwo czy też po kupieniu projektu należy znaleźć architekta, który to zrobi?
Studio Atrium
Wyrażamy bezpłatnie pisemną zgodę na zmiany na podstawie której zmiany może wprowadzić lokalny architekt adaptujący.