Autor
Dyskusja: Kos a kwestia ogrzewania
Maciek K.
niezarejestrowany
Mam dostęp do gazu, stąd moje pytanie: czy ten projekt można "podpiąć" pod kotłownię na gaz? Czy można wprowadzić ogrzewanie podłogowe i rekuperator w tym projekcie? Czy istnieje możliwość wykonania łazienki na poddaszu? Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam PS. czy mógłbym dostać jakieś rysunki tego projektu?
Studio Atrium
Panie Maćku. Źródłem ciepła w tym projekcie jest piec gazowy zainstalowany w kotłowni. Ogrzewanie jest podłogowe. Istnieje możliwość zaprojektowania rekuperacji. U nas może Pan zamówić schemat rekuperacji, który na chwilę obecną kosztuje 300 zł brutto. Kos to dom parterowy z lekkim stropem drewnianym zintegrowanym z konstrukcją dachu. Tego typu konstrukcja oraz wysokość strychu nie pozwalają na zaprojektowanie tam pomieszczeń użytkowych ale proszę o obejrzenie projektu domu KOS III, który występuje również w wersji ze stropem gęstożebrowym. Przy takiej konstrukcji stropu i wyższym kącie nachylenia dachu można zaprojektować łazienkę na poddaszu. Na maila wysłaliśmy rysunki z projektu technicznego KOS oraz KOS III.