Autor
Dyskusja: zaadaptowanie części poddasza - antresola
Łukasz Szerakowski
niezarejestrowany
Witam, bardzo podoba mi się Państwa projekt, w związku z nim pytanie, czy jest możliwość zaaranżowania częściowo poddasza w tym domku, chodzi mi dokładnie o zrobienie otwartej antresoli nad kuchnią (3), przedsionek (1), kotłownia (8) i garaż (9).
Do tego chciałbym mieć otwartą przestrzeń nad salonem czyli pod samą połać dachową. Czy jest możliwość dokonania takich zmian w projekcie?
Studio Atrium
Istnieje możliwość wprowadzenia opisanych przez Pana zmian, ale wiąże się to z koniecznością wprowadzenia zmian w zakresie konstrukcji więźby dachowej i kąta nachylenia dachu. Aby przestrzeń antresoli była funkcjonalna, dach powinien mieć kąt nachylenia minimum 30 stopni. Konieczne jest również zaprojektowanie ściany kolankowej. Wejście na antresolę można zorganizować poprzez schody spiralne z pokoju dziennego.
Wycena dotycząca kosztu przygotowania projektu z uwzględnieniem opisanych wyżej zmian została wysłana na Pana maila.
Daniel M
niezarejestrowanyWitam. Interesują mnie takie same zmiany jak P. Łukasza. Proszę o podesłanie "Wycena dotycząca kosztu przygotowania projektu z uwzględnieniem opisanych wyżej zmian została wysłana na Pana maila." również do mnie.
pozdrawiam.
Studio Atrium
Wycena została wysłana na podanego e-maila.