Autor
Dyskusja: Pytanie o ogrzewanie
Maciej
niezarejestrowany
Witam, super projekt i jestesmy nim bardzo zainteresowani, czy można prosić o przesłanie zestawienia materiałów i rzutów z wymiarami oraz informacje w których pomieszczeniach dokładnie jest zaplanowane ogrzewanie podłogowe. Dodatkowe małe pytanie czy w kuchni zmieści się wyspa :). Dziękuję i pozdrawiam
Studio Atrium
Witam.
Rysunki z projektu technicznego oraz zestawienia materiałów wysłaliśmy na maila.
Grzejniki są w pokojach nr 3,4 i 5. W pozostałych pomieszczeniach zaprojektowano ogrzewanie podłogowe.
Zaproponowane zagospodarowanie przestrzeni w kuchni jest naszym zdaniem optymalne. Na wyspę jest za mało miejsca.
Maciej
niezarejestrowanyNie wiem dlaczego ale wcięło gdzieś moje ostatnie pytanie. Czy przy tym lub podobnym projekcie (chodzi o wielkość domku) była wykonywana rekuperacja. Jakie są doświadczenia z tym oraz dodatkowe koszty. Oczywiście w przybliżeniu. Oraz czy to ma wogole sens, ponieważ jak człowiek czyta opisy to się zastanawia jak do tej pory przeżył ;)
Studio Atrium
W naszych projektach standardowo projektujemy wentylację grawitacyjną ale współpracujemy z firmą Rekuperatory.pl, która przygotowuje schematy rekuperacji na zlecenie klienta. Dysponujemy schematem rekuperacji do projektu podobnego - Aurora ale nie ma przeciwwskazań do przygotowania takiego projektu do Aurory Midi. Można to zrobić za naszym pośrednictwem lub bezpośrednio w firmie Rekuperatory.pl.
Maciej
niezarejestrowanyjeszcze takie male pytanie, rozumiem ze zmiana w pokojach 3,4 i 5 na ogrzewanie podlogowe jest mozliwe. Pytalismy sie w kilku miejscach oraz osob majacych takie ogrzewanie czyli czesciowo podlogowka i kazdy stwierdzil, ze teraz by zrobili wszedzie podlogowke. Dlatego tez wole dopytac. dziekuje
Studio Atrium
Tak. Może Pan zastosować ogrzewania podłogowe we wszystkich pomieszczeniach.
Maciej
niezarejestrowanysuper dziekuje bardzo za informacje, prosze mi jeszcze powiedziec, w projekcie napisano, ze spelnia nowe wymagania termiczne na 2017. Czy istnieje charakterystyka energetyczna dla tego projektu ?
Studio Atrium
Projekt posiada aktualną charakterystykę energetyczną.
Maciej
niezarejestrowanyrozumiem, ze nie jest do wgladu przed zakupem?
Studio Atrium
Charakterystykę wysłaliśmy na maila.