Autor
Dyskusja: Zmiany w projekcie
lilla35
niezarejestrowany
Witam . Bardzo podoba mi się ten projekt jeszcze nie jestem zdecydowana co do wersji- murowana czy szkieletowa .Mam kilka pytań dotyczących zmian "kosmetycznych.
1. Czy można cofnąć ścianę - wejście do domu żeby była równa , bez wnęki , tym sposobem powiększy się przedsionek i pomieszczenie gospodarcze.
2. Z pomieszczenia gospodarczego wygospodarować samo wc ( wejście z hallu) , oraz osobnym wejściem od strony przedsionka pomieszczenie gospodarcze.
3. przesunięcie ściany z pokoju nr5 okolo 0,80-0,90 cm do pokoju nr 4(pomieszczenie nr 4 zostanie pomniejszone)
4. Zadaszenie tarasu- chciałabym mieć zadaszenie na szerokość 3m nie 1,77 jak jest w projekcie . Czy jest możliwe wypuszczenie dachu tak jak jest na całym budynku, a zadaszenie zrobić doczepione do wypuszczonego dachu pod delikatnym kontem.Oczywiście podparte dodatkowymi belkami.
5. czy w przypadku nachylenia konta dachu jest możliwość jego zmiany?( gdyby była taka potrzeba). Ile kosztowałyby dodatkowo takie zmiany? Czy w przypadku wesji szkieletowej wszystkie zmiany muszą być od razu naniesione i obliczone przed przystąpieniem do budowy? W garażu są małe okna, gdybym kiedyś zechciała wymienić je na większe czy jest taka możliwość? w wersji murowanej nie ma problemu - wstawia się nadproże i jest , a jak to wygląda w wersji szkieletowej?
Trochę dużo pytań ale poważnie myślę o tym projekcie.
Pozdrawiam
Studio Atrium
Witam.
Cieszymy się, że projekt się Pani podoba.
Istnieje możliwość wprowadzenia opisanych przez Panią zmian. Z naszej strony wydamy bezpłatnie pisemną zgodę na zmiany, na podstawie której zmiany może wykonać lokalny architekt, który będzie adaptował projekt do warunków miejscowych.
Jeśli chodzi o zmianę wielkości otworów okiennych to najlepiej przewidzieć to już na etapie adaptacji projektu do warunków miejscowych i przygotować nadproże pod montaż większego okna w przyszłości.