Autor
Dyskusja: Kilka pyań o projekt Bursztyn Plus
Henryk
niezarejestrowany
Witam. Mam pytanie dotyczące domu Bursztyn Plus. (Odbicie Lustrzane)
Czy w projekcie jest uwzględniony dach z prefabrykatów z możliwością przemieszania się pod nim?
Czy projekt przewiduję płytę fundamentową, z ogrzewaniem podłogowym?
Czy otwór wejściowy na strych może być za projektowany z garażu?
Czy w projekcie można uwzględnić drobne zmiany dotyczących łazienki Nr 7, żeby służyła tylko dla sypialni Nr 6, drzwi w łazience na tej samej ścianie tylko w drugim końcu co z tym samym idzie przestawienie kabiny na równoległą ścianę, po tych drobnych zmianach uzyskam małą garderobę. Korytarz do tych pomieszczeń (6 i 7) wyłączony dla ogółu. Do sypialni Nr.8 wejście z korytarza głównego ?
Dziękuje z odpowiedz.
Łącze pozdrowienia
Z poważaniem
Henryk
Studio Atrium
Witam Panie Henryku.
W Bursztynie Plus zaprojektowano tradycyjną więźbę dachową o ustroju płatwiowo-krokwiowym spiętym na poziomie murłat kleszczami. W przypadku takiej więźby poruszanie się po strychu jest utrudnione ze względu na jej konstrukcję i wysokość. Istnieje możliwość zastosowania więźby prefabrykowanej. W tej sprawie proszę o kontakt np. z firmą Mitek, która takie więźby wykonuje.
Fundamenty zaprojektowano w formie ław fundamentowych ale może Pan zamiast tego zastosować płytę fundamentową z ogrzewaniem podłogowym. Takie zmiany może wykonać lokalny architekt, który będzie adaptował projekt do warunków miejscowych.
Otwór wejściowy na strych może Pan zaprojektować w garażu.
Również zmiany w zakresie stolarki drzwiowej w wyniku których łazienka nr 7 stanie się pomieszczeniem dostępnym z pokoju nr 6 są możliwe. Takie modyfikacje również może wykonać lokalny architekt adaptujący.
Z naszej strony otrzyma Pan bezpłatnie pisemną zgodę na zmiany.
Pozdrawiamy
Studio Atrium
Henryk
niezarejestrowanyDziękuje za odpowiedz.
Mam jeszcze dodatkowe pytania, dotyczące Bursztyn Plus.
Czy w projekcie, można zlikwidować okno-drzwi w sypialny Nr 5, wychodzące na taras?
Czy projekt zawiera w planie żaluzje zewnętrzne?
Czy można zrezygnować z kominka ?
Z poważaniem.
Henryk
Studio Atrium
Tak, może Pan zrezygnować z drzwi tarasowych w pokoju nr 5 i z kominka. Projekt nie uwzględnia rolet zewnętrznych.
Henryk
niezarejestrowanySzanowni Państwo.
Bardzo przepraszam, że zadręczam pytaniami.
Ciągle mam pytanie dotyczące Bursztyn Plus.
Co projekt mówi o ociepleniu:
Jakiej grubości ma ocieplenie fundamentów i czym?
Jakiej grubości ma ocieplenie ścian zewnętrznych, wewnętrznych i czym?
Jakiej grubości ma ocieplenie dachu i stropu i czym?
Czy przy kupnie projektu mogę dokupić kosztorys ?
Łącze pozdrowienia.
Z poważaniem.
Henryk
Studio Atrium
Witam.
Ściana fundamentowa jest ocieplona styropianem ekstrudowanym, przeznaczonym do styku z gruntem 15cm. Podłoga na gruncie i ściana zewnętrzna są ocieplone wełną mineralną 20cm, natomiast pomiędzy kleszczami zastosowano wełnę szklaną 40cm. Kosztorys kosztuje 350 zł brutto.