Autor
Dyskusja: Pelikan Slim z kotłownią na paliwo stałe
Waldemar
niezarejestrowany
Witam. Bardzo podoba mi się ten projekt. Czy istnieje możliwość kosztem usunięcia garażu powiększenie kotłowni(na paliwo stałe) tak aby kotłownia była powiększona tylko o powierzchnię przecięcia garażu wzdłuż linii od strony wejścia do domu. Poproszę również o zestawienie materiałów z usuniętym garażem.Z góry dziękuję
Studio Atrium
Witamy.
Cieszymy się że projekt się Panu podoba. Istnieje możliwość likwidacji garażu i zaprojektowania kotłowni nw paliwo stałe. Takie zmiany może wykonać nasza pracownia lub - za naszą zgodą - lokalny architekt, który będzie adaptował projekt do warunków miejscowych. Informację o cenie zmian w naszej pracowni wysłaliśmy na maila.
Małgorzata
niezarejestrowanyWitam. Mam takie samo pytanie jak Pan Waldemar i bardzo proszę o zestawienie materiałów dla tego projektu i podanie ceny zmian w projekcie. Z góry dziękuję.
Studio Atrium
Pani Małgorzato.
Odpowiedź wysłaliśmy na maila.
Paweł
niezarejestrowanyWitam,
Świetny projekt ale interesują mnie niewielkie modyfikacje. poproszę o informację jak wygląda wersja z kotłownią na paliwo stałe (ekogroszek) o ile większa jest ta kotłownia i czy jest możliwość zrobienia osobnego wejścia do takiej kotłowni z zewnątrz budynku oraz czy istnieje możliwość przeniesienia łazienki w miejsce pokoju nr 8 przy toalecie.
Studio Atrium
Witam,
Cieszymy się, że projekt się Panu podoba.
Projektując kotłownie na paliwo stałe zakładamy minimalną powierzchnię użytkową ok. 6m2. W przypadku Pelikana Slim kotłownię można powiększyć kosztem części garażu a garaż wydłużyć o tyle ile zabrano na kotłownię.
Nie ma przeciwwskazań do zaprojektowania drzwi zewnętrznych do kotłowni oraz zmiany lokalizacji łazienki.
Więcej informacji na ten temat wysłaliśmy na maila.