Autor
Dyskusja: Zmiana kąta nachylenia dachu
rogulski
niezarejestrowany
Czy istnieje możliwość podniesienia nachylenia dachu do 43 stopni? Oczywiście bez ściany kolankowej. Dom mi się podoba, a takie nachylenie dachu to wymóg MPZP.
Studio Atrium
Witam. Istnieje możliwość zmiany kąta nachylenia dachu.Informację na temat ceny wykonania takiej zmian wysłaliśmy na maila. Zapraszam również do obejrzenia projektu domu RICARDO XV SZ w technologii szkieletowej z kątem nachylenia dachu 45 stopni.
Nikuś
niezarejestrowanyWybuowałem dom Ricardo x z kątem dachu 45 stopni i wyszło rewelacyjnie. Schody kręcone na strych i wykonałem tam dwa piękne pokoje po 15 m2 po podłodze ( wiadomo skosy dachu) i wc. Skos dachu został wymuszony przez urząd ale wyszło to na dobre. Dom jest w konstrukcji drewnianej szkieletowej. Koszt domu pod klucz wynosi 280000 zł z ogrzewaniem pompa
Ciepła powietrze- woda , pozadowienie na płycie i wykończenie w dość dobrych materiałach .ceny podawane przez biuro ptojektów nierealne.zapomniałem jeszcze dodać że zastosowałem okno trzyszybowe.
Ulka
niezarejestrowanywitam Nikus. Czy mogę prosić na maila zdjęcia domku z zewnątrz jak również wewnątrz... Bardzo nam się domek podoba i również chcemy zlikwidować antresole na poczet pokoi na poddaszu. Mam pewne obawy czy nie będzie za mały i zdjęcia z realizacji bardzo by nam pomogły... Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam..
(mój email: ula_m3@op.pl)