Autor
Dyskusja: Budujemy Jupitera
M&P
niezarejestrowany
Zdecydowaliśmy się z mężem na budowę domu wg. tego projektu. Wprowadziliśmy kilka zmian:
- zmiana lokalizacji kotłowni (przenieśliśmy ją obok, w miejsce pom. gosp.), komin zmienił miejsce i jest usytułowany obok łazienki, dzięki temu łazienka ma bezpośredni wlot wentylacyjny i mogliśmy zlikwidować komin z salonu;
- w pomieszczeniu gosp. będzie pralnia i suszarnia, zyskamy przez to miejsce na szafkę w łazience, w miejsce umieszczonej tam wcześniej pralki;
- komin z salonu zlikwidowaliśmy zupełnie, a kominek umieścimy przy powiększonym kominie kuchennym od strony salonu przedłużając odrobinę ściankę. Zawsze to mniejsze koszty - zamiast 3 kominów będą 2;
- kolejna zmiana to stolarka: dodatkowe okno w garażu oraz w pomieszczeniu nad garażem; drzwi zewnętrzne w kotłowni;
- zlikwidowaliśmy jedno okno w salonie oraz zostawiliśmy tylo po jednym oknie dachowym z każdej strony dachu.
Projekt już zakupiony, startujemy z budową na wiosnę w Małopolsce.
Jeśli ktoś ma zdjęcia z realizacji tego właśnie projektu, bardzo proszę o przesłanie na e-mail :)
(mój email: monni2@wp.pl)
DM
niezarejestrowany@M&P:
Twoj adres e-mail nie dziala próbowałem napisac bezpośrednio.
Mam pytanie czy dysponujecie może rysunkami zmian które nanieśliście w swoim projekcie. My z zona zakupiliśmy i będziemy na wiosnę startować z budową Jupitera ale w wersji II, nie wiele sie te projekty różnią miedzy sobą i kilka zmian o których piszesz również planujemy zrobić.
Najbardziej zainteresowała mnie kwestia zmiany kominka, rzeczywiście może to być ciekawe rozwiązanie.
Gdzie w Małopolsce będziecie sie budować?
M&P
niezarejestrowanyAdres jest poprawny: monni2@wp.pl, może źle wpisałeś.
Jeśli chodzi o rysunki, to na dzień dzisiejszy mamy tylko nasze szkice na brudno, w najbliższym czasie wybieram się do naszego architekta, aby zastosował zmiany w projekcie - oczywiście za wydaną pisemną zgodą autora projektu, która wydawana jest bezpłatnie.
Cieszę się, że nasz pomysł Wam się spodobał i mam nadzieję, że jeszcze ktoś kiedyś go wykorzysta.
(mój email: monni2@wp.pl)