Autor
Dyskusja: Blachodachówka
Peresada75
niezarejestrowany
Mam niewielką działkę i ograniczony budżet. Zdecydowałem się na projekt Felix III, bo pasuje jak ulał do działki i wygląda na tani w budowie. Chce jednak obniżyć koszty jak się da, dlatego zmieniam dach na blachodachówkę (w oryginale dachówka betonowa) i zastanawiam się nad likwidacją drzwi balkonowych z tyłu domu. Na razie projekt idzie do architekta, który będzie robił adaptację, muszę więc coś ustalić.
LesioBiały
niezarejestrowanyBlachodachówka okej. Tylko nie wiem ile przyoszczędzisz. Ale tych drzwi nie likwiduj, zawsze lepiej mieć jaśniej. ja wiem, ze takie drzwi to spory wydatek, ale wiele i tak nie zaoszczędzisz, a po co potem żałować. Poza tym w tym miejscu będziesz musiał zrobic mur - a to też wydatek.
SAlBat
niezarejestrowanyIle tam przyoszczędzi na takich drzwiach? Ja bym w ogóle nie ingerował za bardzo w projekt. Architekt zaprojektował na pewno z rozmysłem i z uwzględnieniem norm świetlnych (jeśli takie istnieją). Co innego jakies elementy wykończeniowe, to kwestia gustu i kasy. Tutaj można więcej kombinować.
Joaśka
niezarejestrowanyZgadzam się z przedmówcą, im jaśniej w salonie, tym lepiej, przestrzenniej! Nie likwiduj tych drzwi. A blachodachówka... tu mam odmienne zdanie. Wolę jak deszcz "cupka" po betonie :P