Autor
Dyskusja: dom po odbiorze
agab
niezarejestrowanyWitam, właśnie jestem po odbiorze domu według projektu ADA. Domek mały , super dla 4-osobowej rodziny. Lokalizacja budowy: gm.Przemków. Domek ekonomiczny, funkcjonalny.Wprowadziłam tylko jedną zmiane -nie postawiłam ścianki działowej na parterze i mam duży salon .Warto w niego zainwestować :-)
(mój email: agab30@o2.pl)
Mariusz Kozłowski
niezarejestrowanyWitam!
Mam pytanie,jakie koszty są stanu surowego zamkniętego,sam sie przymierzam do budowy tego domu.Pozdrawiam!
(mój email: ekspertdach@onet.pl)
jola
niezarejestrowanyczy juz ktos buduje
a
niezarejestrowany135 tys
Magda
niezarejestrowanyU nas stan "tz. deweloperski" czyli z tynkami, ociepleniem, wszelkimi instalacjami, grzejnikami piecem na ekogroszek, drzwiami wewnętrznymi, pomalowanymi ścianami (czyli taki że kładziesz podłogi i wprowadzasz się z meblami :) ) wyniósł ok.160 tys. Wspomnę że nie oszczędzaliśmy na materiałach. Przykładowe materiały: ściany z cegły porotherm, okna i drzwi drewniane, tynk tradycyjny wykończony kwarcem, ocieplenie zewnętrzne ciemnym styropianem, blachodachówka modułowa Venecja. Domek jest bardzo przytulny i z klimatem. Polecam każdemu kto szuka niedrogiego lokum dla 4-5 osobowej rodziny.