Autor
Dyskusja: Zmiana kąta nachylenia dachu na 30 stopni
Tomek
niezarejestrowany
Dzień dobry.
Projekt domu Pelikan IV jest bardzo ciekawym projektem, pasującym do mojej działki. Nie ukrywam, że bardziej podoba mi się projekt domu Kos ale jest on o 17 m2 większy i posiada garaż, który jest mi zbędny. Mam kilka pytań dotyczących dachu i zadaszenia tarasu w projekcie Pelikan IV, które być może przesądzą o zakupie projektu, a mianowicie:
1. Czy istnieje możliwość przeprojektowania przez Państwa, kąta nachylenia dachu z 25 na 30 stopni? (wymagane Planem Zagospodarowania Przestrzennego w moim mieście).
2. Czy jest możliwe przeprojektowanie (również wykonane przez Państwa) konstrukcji więźby dachowej na taki typ jaki zastosowany jest w projekcie np: Kos, czyli bez "pajączków" widocznych z boku domu. Zastosowany typ więźby dachowej utrudnia przeprojektowanie zadaszenia nad wejściem do domu na odpowiadający mi typ ponieważ nisko przechodząca belka pozioma przeszkadza w podniesieniu zadaszenia trochę wyżej.
3. Czy jest możliwe zadaszenie tarasu identyczne jak w projekcie Kos, czyli bez widocznej więźby dachowej?
4. Czy słup żelbetowy (narożny przy tarasie) jest połączony z wieńcem domu? W projekcie Kos wygląda jakby był natomiast w Pelikanie nie mam pewności a to może uniemożliwić trwalszą zabudowę nad tarasem.
Pewnie na forum nie otrzymam odpowiedzi dotyczącej kosztów takich operacji ale gdyby udało się wysłać taką wycenę na e-mail to będę wdzięczny. Mój e-mail:
nxt10@poczta.onet.pl
Pozdrawiam, Tomek
Studio Atrium
Dzień dobry,
odpowiedź wysłaliśmy na maila.
Pozdrawiamy