Autor
Dyskusja: zmiany dotyczace kotlowni
krzysztof szypa
niezarejestrowanymam pytanie. poniewaz interesuje mnie ten projekt ale chcialbym zapytac czy istnieje mozliwosc dodatkowych drzwi do kotlowni na sciane z lewej strony na dwor.ulatwilo by to na wnoszenie opalu do kotowni
Studio Atrium
Nie ma przeciwwskazań do zaprojektowania drzwi do kotłowni z zewnątrz. Jeżeli planuje Pan zmianę sposobu ogrzewania konieczne będzie jeszcze powiększenie kanału spalinowego oraz niewielka korekta powierzchni kotłowni, ponieważ projekt domu Remik II przygotowano ją pod ogrzewanie gazowe. Proszę również o obejrzenie projektu domu Remik IV SP, w którym zaprojektowano kotłownię na paliwo stałe. Różni się ponadto od Remika II k??tem nachylenia dachu.
krzysztof szypa
niezarejestrowany@Studio Atrium: jakie by były koszty zwiazane ze zmianami w projekcie dotyczace kotłowi i zmiany rodzaju palenia?
Studio Atrium
Mamy w ofercie projekt podobny z kotłownią na paliwo stałe. Jest to projekt Remik IV. Poza rodzajem ogrzewania różni się on od Remika II kątem nachylenia dachu. Co Pan myśli o tym projekcie?
krzysztof szypa
niezarejestrowany@Studio Atrium: ogólnie podoba mi sie ten projekt tylko troszke nie pasuje mi przejscie do kotlowni przez lazienke. a czy ten prijekt pozwala na zwykly piec na opał?
Studio Atrium
Rozumiem, że chodzi Panu o projekt Remik IV. Drzwi z łazienki można zlikwidować, ale wówczas dostęp do kotłowni będzie jedynie z zewnątrz. Jeśli zależy Panu na przejściu z części mieszkalnej do kotłowni można z części łazienki wygospodarować korytarz z którego będą prowadziły drzwi do kotłowni.